Лев Болдов. Как слово не утаивай. Рус. Бел

Максим Троянович
Как Слово ни утаивай ;
Пробьет ростками росными.
Витает дух Цветаевой
Над болшевскими соснами.
Над домом, над калиткою,
Где ; стой и дождь подслушивай,
Где ожиданье пыткою
Выматывало душу ей!
Смириться б с фрачной Францией,
Не знать бы горя большего!..
Ты стало первой станцией
Ее Голгофы, Болшево!
Леса. Клочок отечества.
Безверье. Одиночество.
Как поздно человечество
Влекут ее пророчества!
Собраться бы под окнами
Негаснущими раньше вам...
Блестят скамейки мокрые
Под фонарем оранжевым.
Не вышли сроки встретиться.
Но здесь она ; звучащая.
И тихим светом светится
Рябины кисть горчащая.

Як Слова ні ўтойвай

Як Слова ні ўтойвай;
Праб'е парасткі роямі
Лунае дух Цвятаевай
Над болшэўскімі хвоямі.
Над домам і над брамкаю,
Дзе; стой і дождж падслухоўвай,
Дзе чаканне ранкамі
Выматвала душу ёй!
Змірыцца б з фрачнай Францыяй,
Не ведаць бы гара большага!..
Ты стала першай станцыяй
Яе Галгофы, Болшево!
Лясы. Жмуток айчыны.
Бязвер'е. Адзінота.
Як позна чалавецтва
Вабяць  вяшчунства ноты!
Збірацца б пад над вокнамі
Нязгаснымі раней вам...
Блішчэлі лаўкі мокрыя
Пад ліхтаром памяранцавым.
Не выйшлі тэрміны сустрэцца.
Але тут яна; гучашчая.
І ціхім святам свеціцца
Рабіны гронка гарчашчая.


    Перевёл Максим Троянович