Щедрування свiжим снiгом..

Зозуля Юрий Павлович
   Аби зненацька не застав, його чекав: бо йде! Щось підстелю, під таку чистоту!! Ласкаво (й тЕпло!!!) прошу:
                ой, нападався...
                вже й влігся...
                перший сніг...
                й перша з утіх, ця...
   А Ви будьте обачні, бо наступний рядок раптово мелодійний, таким і повторюватиметься:

                Ось вам снігу м’якуш, найчистіший аркуш...

...зима майструє декорацію: нову, хорошу!
   гаптує світу найбілішу запорошу: шш-шу!..
   чуй, — навалою м’якою найніміший сніг пішов:
   найлегший на ходу, на зоревійну свою ношу!..

                Ось вам снігу м’якуш, найчистіший аркуш!

...і, звідусіль, зимі одлунює вона ж сама;
   та всій прадавній свіжості — ця свіжа сивина;
   сніжинка у польоті слід — найтонший!.. — залиша;
   їй навздогін — у сліді тім — найтихший дзвін — луна...

                Ось вам снігу м’якуш, найчистіший аркуш!!

...як радісно знеболювати, зцілювать серцЯ!
   і зачинать — нові надії! їм нові й життя!
   й підмішувать, до снігу, на бажання та чекання!
   а розкидать вітрами, як руками, — й навмання!

                Ось вам снігу м’якуш, — найчистіший аркуш-ш-ш...

   задИвлююся в світ, й ніщо не впізнаЮ:
   таке все чисте, мов чуже!
   чи я у чім гублЮсь: укотреє зроблЮ
   ту ж саму спробу, але вдалу вже:

                Ось вам снігу м’якуш, — найчистіший аркуш!!!
~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~ 
...сніг розтане — не заплАчу, лиш залишу цю додачу: ввиш доточений поріг; він і не лишень для ніг.
...нам ув оберіг, нЕчисті по ріг: ні дня, ні каїну, ні юді, не рідня; а смерть там й "братскім" окупантам.