Державник Микитюк гумореска

Валерий Сентюрин
В восьмий  б  Ольга  Петрівна  с  дзвоником  зайшла,
Добрий  день,-сказала,- діти, ось  вам  завдання,
Кожен  з  вас  хай  поміркує  і  напише  твір,
Будь  сьогодні  він  начальник – щоб  тоді  зробив.

Враз  прищух  клас  гомінливий, кожен  щось  гадає,
Думки  мабуть таки  є – пишуть,  поспішають.
Тільки  Микитюк  не  пише,  думкой  десь  блука,
Безпілотника  з  паперу  в  шкільний  двір  пуска.

Вчителька  Ольга  Петрівна: – Микитюк, гука.
Тобі  що  до  справ  державних  і діла  нема,
А  цікаво  б нам  дізнатись,  будь  ти  владой, зранку
Про  народ  би  піклувався  чи  палив  цигарку?


Оком  навіть  не  блимнувши,  той  відповідає,
-Дорога  Ольго  Петрівна, весь  восьмий  б  знає,
Що державницького  хисту  Микитюк не мае               
В перший  же  день  на  посаді  щоб  зробив  я  зранку?
Та  прийняв  би  на  роботу  гарну  секретарку