Jej Portret

Ключник Олег
Edyta Gorniak - Jej Portret
Українське тлумачення
Ключник Олег.

Насправді яка є –
Ніхто не знає.
Бо  ти того не знаєш
Сама ти!

У втоптуючих  пил,
Дзеркал днів сірих
Розблискується золотом
Твій сміх.
Розірваний навпіл
Жест чулий, милий
У памяті склада
Пасянс сердець!

Насправді яка є –
Ніхто не знає!
Мені та правда – не потрібна
І  – цілком!
Коли  разом  іти,
Не по дорозі,
Несу твій запах сном,
Малюнок уст,
Барви слів,
Незакінчений світлий образ твій!

Несу його,
І оцілю  повсюди,
Чи будеш при мені,
Чи ти не будеш!
Мій талісман,
Раптових мислень твоїх,
І рис,
Вибач, коли  до мене ти звернешься,
Життя таке, що може оглянешься!..

Насправді яка є –
Ніхто не знає!
Мені та правда – не потрібна
І  – цілком!
Коли  разом  іти,
Не по дорозі,
Несу твій запах сном,
Малюнок уст,
Барви слів,
Незакінчений світлий образ твій!

Несу його,
І оцілю  повсюди,
Чи будеш при мені,
Чи не будеш!
Мій талісман,
Раптових мислень твоїх,
І рис,
Вибач, коли  до мене ти звернешься,
Життя таке, що може оглянешься!..

Несу твій запах сну,
Малюнок уст
Барви слів,
Незакінчені….

Naprawde jaka jestes
Nie wie nikt
Bo tego nie wiesz nawet
Sama Ty..
W tanczacych wokol
Szarych lustrach dni,
Rozblyska Twoj
Zloty smiech!
Przerwany w pol
Czylu gest,
W pamieci skladam wciaz
Pasjans z samych serc...

Naprawde jaka jestes
Nie wie nikt!
To prawda nie potrzebna -
Wcale mi!
Gdy nie po drodze
Bedzie razem isc -
Uniose Twoj
Zapach snu,
Rysunek ust,
Barwe slow
Niedokonczony -
Jasny portret Twoj!

Uniose go
Ocale wszedzie,
Czy bedziesz przy mnie,
Czy nie bedziesz
Talizman moj
Zamyslen naglych Twych
I rzes...
Gdy powiesz do mnie kiedys - wybacz ...
Przez zycie pojde
Ogladajac sie wstecz...

Naprawde jaka jestes
Nie wie nikt!
To prawda nie potrzebna -
Wcale mi!
Gdy nie po drodze
Bedzie razem isc -
Uniose Twoj
Zapach snu,
Rysunek ust,
Barwe slow
Niedokonczony -
Jasny portret Twoj!

Uniose go
Ocale wszedzie,
Czy bedziesz przy mnie,
Czy nie bedziesz
Talizman moj
Zamyslen naglych Twych
I rzes...
Gdy powiesz do mnie kiedys - wybacz ...
Przez zycie pojde
Ogladajac sie wstecz...

Uniose Twoj
Zapach snu,
Rysunek ust,
Barwe slow
Niedokonczonу..


Листопад 2018