Припади до ран Iсуса

Юлия Худова-Деринг
Не шукай багатств земних.
Не бажай плотськiй любовi.
Припади до ран святих,
Що струять багато кровi.

Не шукай винагороди
I вiнцiв, що швидко в'януть.
Припади до ран любовi-
Вони твоїм щастям стануть.

Не люби вогнiв, що в свiтi
Мерегтять i мляво сяють-
Це вогнi одної митi,
Бо пiтьмою вони стануть.

Не питай людей порожнiх
Чи є в них хоч крапля вiри,
I не йди шляхом безбожних-
В них щодня новi кумири.

Не шукай душi "польоту",
Не лови пiднесень хвилi,
Бо веде цей шлях в скорботу,
Бо веде цей шлях у злиднi.

Не шукай нiчого в свiтi,
Не бажай "добра" земного,
Бо в один клубочок звитi
Всi грiхи суспiльства цього.

Припади до ран Iсуса.
Пригорнись душей до Нього.
Якщо змучила спокуса,
Призови лиш iм'я Його!

(Картинка из интернета)