Маргъар суман исар хъуфай,

Сабира Омарова
Г.Омаров

Маргъар суман исар хъуфай,
Фас сафилди хаб  хуттурфай?
Алцас вейчуг г1уммурдив фай
Ушу вахттар кьулерилди.

Сарх1атива ягъди гъузас,
Йаваш хьуттар хъучахъихьас.
Шав, гьел элдис лагьиж акьас
Агу курар улерилди.

Ушу г1уммур магъа - «фана»,
Х1у1ппар-х1у1чарин замана,
Дапуна гьел э кьана,
Гъушас бахтт  хье хиларилди.

Дегишбялар хьунде ярка
Акьайдава хьин хьес барка?
Веси хаб ижбялихъди дарка
Вахттар  хье к1иларилди.

Прим. йрак - слово с неясным значением (?)