Зимата взима, а не дава

Величка Николова -Литатру 1
„Зимата взима, а не дава”

Автор – Величка Николова – Литатру1


Аз все съм болна от любов,
но чувам вече листопада.
Със всяко паднало листо,
унива моята отрада.

Днес есента проправя път
на люта зима, мразовита.
Мен черни мисли ме гнетят,
че тя ще взима, без да пита!

Литатру1
България, София
събота, 17 ноември 2018 г.