Коледа и врабчетата

Величка Николова -Литатру 1
КОЛЕДА И ВРАБЧЕТАТА
Автор - Величка Николова – Литатру1

Една звездичка кацна на елхата.
Най- ярка бе от всичките звезди.

Тя допринесе радост на децата,
а на света ни блага вест съобщи.

Роди се младенецът – Бог християнски,
очакван с трепет точно в полунощ.

Земя и небо, цялата природа,
поклон направи в празничната нощ.

На покрива на празничната къща
един врабец куцукаше – ранен.

Голямото му братче го загушка,
за да го стопли в този зимен ден.

Затоплени – взаимно – двете птички
сънуваха един и същи сън…

На сутринта от детските ръчички
получиха Христова питка вън!

Автор - Литатру
България, София
15.11.18