Сънувай дълго

Ани Монева
Ще седна до съня ти много тихо,
под тъмния воал на вечерта
и всички мрачни сенки на нощта
ще се превърнат в бели щрихи.

Какво, че е дъждовна есента,
щом капките улуците попиха,
а ромонът и музика, и стих е.
Сънувай ти, сънувай песента.

Зад облака луната плува бяла,
събрала  нежност в своите очи,
а ти сънувай женското и тяло.

Сънят е меко, топло наметало.
Сънувай дълго лунните лъчи.
Луната е жена, в съня изгряла.