Мiсячна монета

Серез
Повний місяць в калюжі тоне,
Блище платиною в пітьмі,
Ніби шлюбна луска дракона:
Порятуй мене, підійми!
Ти хорошу зустрів прикмету,
Адже місячне відбиття
Обертається на монету
Лиш один раз за все життя.
Там на аверсі лист женьшеню,
А на реверсі – одноріг.
Поклади її у кишеню
І пильнуй, ніби оберіг.
Якщо біль рве, як пес скажений,
А життя скрутне, хоч відріж,
Приклади-но листком женьшеню
Ти до серця щасливий гріш.
Коли стрінешся із журбою,
Загубившись серед доріг,
Кинь монету перед собою,
Й тебе виведе одноріг.