Orfeu

Данте Моргенштерн
O ceata trista
S-a asternut pe Chisinau.
Acum
Pe citeva clipe
Va veti simti si voi
Asa,
Cum de obicei,
Ma simt si eu
In fiecare zi –
Batrin.
Ingindurat.
Pagin.
Intr-un pustiu
Inconjurat de galagie
Si totusi, singuratic
Ca o stafie,
Descendentul lui Orfeu.