Кълбо напред, Букет от есенничета

Величка Николова -Литатру 1
Букет от есенни хризантеми

~ Ощастливените – ощастливяват! ~


Кой тази сутрин чука по стъклата?
Кой дворчето с килимче е застлал?
От где се е довлякла и мъглата?
А кой ли е килимчето изткал?

С въпроси ме отрупа моето внучка.
Разказах й за влажната мъгла,
за листите, които леко шушкат,
за есента, която е дошла.

Възторгната от есента красива,
събу сандалките си бързо тя
и без да пита скочи като дива
върху килимчето от есенни листа.

Прескачаха се с кучката игрива,
направиха дори „кълбо напред”,
а есента – същинска самодива –
от щастие им подари букет!

Автор – Литатру