Шарено злато Есенни конфети

Величка Николова -Литатру 1
Шарено злато
(Есенни конфети)
~ детско ~

Днес кълвачът от дървото
чука, чука, чука…
После свирна той с листото:
- Хайде, всички – тука!
Есета е долетяла
с Бабиното лято
и света ни е заляла
с шареното злато.
Къса листи от дървета,
а те тичат, тичат…
по пътеки и дерета
цветни песни сричат.

Гонят ги децата малки –
сякаш са ракети!
А листата – залъгалки –
сякаш са конфети!

Автор: Величка Николова – Литатру
България, София