Петелът по кюлоти Целувка за есента

Величка Николова -Литатру 1
(Целувка за златната есен)
детско

Къса есента листата…
С тях плете красив килим.
За децата в махалата
тоз килим е свръх любим.

 Те по него се въргалят,
свирят с есенни листа,
кичат кучето – другарят
във игрите, волността…

Дядовците им се радват,
пийват кипнало вино.
Баби банички раздават,
мишката се скри в сено.

Слънчогледът се кикоти…
рони семките от смях,
а петелът по кюлоти
клюца лакомо от тях.

Майките варят компоти
и туршии, и петмез…
Птици нижат цветни ноти…
Аз не ги държа в кафез.

Красна есен неуморно
обикаля тук и там.
Плодове раздава волно…
Аз целувка ще й дам!

Автор - Литатру
България, София