Обережним треба бути гумореска

Валерий Сентюрин
Слухай,  синку,
-Щоб  повагу  серед  людей  мати,
Першим  ділом  всіх  навколо
Навчись  поважати.
Щоб  фінал  всякої справи
Не  стався  провальним.
Обережним  треба  бути
Й  бути  пунктуальним

Що  значить  буть  пунктуальним?
Якщо  взявсь  за  щось,
То  всі  свої  обіцянки
Виконай  на сто,
На  всі  сто  відсотків,  синку.
Навіть  ще  додай,
Краще  сам  щось  не  дотримай,
А  марку  тримай

А  що  значить  обережність?
Син,  запам’ятай -
Нічого  наперед  й  нікому
Ти  не  обіцяй