Хортицьки заплави

Виталий Костылёв
На півдні острова заплави,
Речишчем  його люди величають,
Якщо хоть раз там побував,
Вони знов до себе закликають.

Чудове місце та таке чарівне,
Човен пливе, навкруг лілеї,
Лише пробитий шлях човнами,
Красуєшься квітами милими.

Вода прозора, бачиш рибу,
Вона від лодки не тікає,
Питає, ну, що вам тут робити,
А пташка радісно співає.

Дерева похилились до води,
Мов, створили з зелені печеру,
А ти тихіш веслом греби,
Щоб не завдати шкоду дереву.

А на узбіччі трави, квіти,
З кольорів  ковдру зіткали,
Скриплять тихенько ясени,
Бджоли гулом привітали.

Такі петлясті ті заплави,
Човен кружляє, мов блукає,
З краси не хоче випливати,
Гарніше місце все шукає.

Як з відпочинку попливеш,
Вечірні барви сонце розкидає,
Така ж краса, швидко гребеш,
Бо вже до дому поспішаєш.

         28.08.2018 р.
         Запоріжжя