Крила

Ключник Олег
Вісімнадцятирічній дівчині, бійцю ЗСУ,
вбитій на Донбасі — присв“ячується…


Боже, дай но крила,
Знову , щоб не вбили!
Щоб над землею, я змогла злетіть!
Прошу — небагато:
Бачить маму й тата,
Потім — забереш мене в блакить!

Спохмурніють друзі,
В шалу і напрузі,
Тепер за мене будуть вже вбивать!
Ну, а земле мила,
Ти, ж мене укрила,
І у тобі тепер мені — лежать!

Прощавай, коханий!
Смерть прийшла так рано!
Разом  нам тепер - не жить!
Бо, - мені зозуля,
Наспівала — кулю,
Душа, як пташка, до тебе — летить!

Взимку, може — літом,
З дивним травоцвітом,
І вдень, і вранці — буду щебетать!
Як тебе кохала,
(Тільки мама знала),
Щоб через спів ти зміг мене впізнать!

Боже, дай но крила,
Знову , щоб не вбили!….


Жовтень. 2018.