Чому?.. Маргарита Метелецька

Светлана Груздева
    http://www.stihi.ru/2018/10/17/1525


    Оригінал:


    Чому в моїх думках розгардіяш ?
    В благаннях - переходи на фальцети ?
    І де ті безвідмовні є рецепти
    І справжня ніжність ? Не пустий міраж ?

    Ці сутінки жовтневої пори...
    І ця в душі щоденна колотнеча...
    На кожне "так" - з півсотні заперечень,
    Що мозок мій в уяві відтворив...

    Як поховати збляклий переляк,
    Віддатися цілком на Божу волю ?
    Коли Любов'ю серденько знеболю
    Молитвами під шум сухих гілляк ?

    Жалі сумні та непідробний щем,
    Бо темрява суцільна в цьому світі -
    О скільки ж ще картатись в страховітті
    Під посивілим Осені дощем ?

    Коли впаде вже розбрату стіна
    І зійде Сонце в жовтня оксамиті ? -
    Як я чекаю лагідної миті -
    І неодмінно станеться вона !

    Ісусе ! Так кохаю гаряче ! -
    Дай завжди відчувать Твоє плече !


Перевод с украинского Светланы Груздевой:


Так почему же в мыслях раскардаш?
В мольбах перехожу я на фальцеты…
И где же безотказные рецепты,
И нежность настоящая – мираж?!..

Осенние смятения поры…
И дрожь в душе почти что неотступна…
Любое «да» запретами преступно,
Что мозг в воображенье сотворил…

Как спрятать чувств поблёкших суховей?
Отдаться целиком на Божью волю?
Когда любовью сердце обезболю
Молитвами под шум сухих ветвей?..

Печаль мне сердце неподдельно жмёт:
Тьма сплошняком настигла, пораженьем…
И сколь ещё томиться напряженьем
Под поседевшим Осени дождём?!..

Когда разлада рушится стена
И солнце вспыхнет в тёплом озаренье?..
Жду братства в оперенье примиренья –
И непременно я дождусь сполна!

Знай, Иисус:  люблю я горячо! –
Всегда бы ощущать Твоё плечо!..


Фото из Инета,
Коллаж мой