Э. Дикинсон. 84. Her breast is fit for pearls

Ольга Денисова 2
84
Ей жемчуг бы на грудь,
Но не ловлю я жемчуг –
Корона ей к лицу,
Но я не принц наследный.
А сердце у нее –
Для крова, и навечно
Я гнездышко в нем вью
Из прутиков и перьев.
8-12.10.2018





84
Her breast is fit for pearls,
But I was not a "Diver".
Her brow is fit for thrones -
But I had not a crest.
Her heart is fit for home -
I - a sparrow - build there
Sweet of twigs and twine
My perennial nest.