У озерi мiсяць купався

Олександр Мачула
У озері місяць купався,
тихцем з-за кущів виглядав,
під берегом потайки крався –
кохану у лозах шукав.

Зоря ж молода заблукала
в холодній осінній імлі,
а потім між трави упала
й розтанула у ковилі.

Не стало їй сил споглядати,
як з іншими легінь кружляв,
сумуючи тихо зітхати,
Чумацький торуючи шлях.

Коханих любіть і шануйте,
всміхатися зайве другим,
стосунків крихких не руйнуйте,
бо щастя розтане як дим…

У озері місяць купався,
тихцем в очерет зазирав,
під берегом в розпачі крався,
та пізно – себе покарав!

10.10.2018