Пора вогнелиста...

Зозуля Юрий Павлович
   Перш малюнка є поріг, всій мерзОті би по ріг: НІ ДНЯ, НІ КАЇНУ, НІ ЮДІ, НЕ РІДНЯ; ба, й нам ув оберіг...

...пора вогнелиста:
          остатньої — вроди!
                рве вітер з природи — останні намиста!

...та вниз, в листопади:
          бо вверх — птахоходи!!
                під зорі й негоди — над ниці завади!!

...й лежим-квилИм, плазом:
          й гніздуєм — надії???
                чи й спраглі на дії, — а й крила теж; й разом???