Nie opuszczaj mnie

Ключник Олег
Edyta Gorniak - Nie opuszczaj mnie
Українське тлумачення Ключник Олег

Не залишай мене,
Кожна моя сльоза,
Каже, що це зле,
Забути що і як!
Забудьмо той,
Втрачений час,
Що віддалив нас,
Що забивав нас!
І це питання — зле,
І невідчепне так,
Як? Що для чого? Як?
Позабуваймо те!
Не залишай мене,
Не залишай мене,
Не залишай мене!…

Я дощуватим днем,
З земель,де дощ є снем,
Де дощ не пада з хмур,
Дощових перлів шнур,
І якщо я умру,
З хмар сплину до Твоїх рук!
І злотим світлом круг,
То завжди буду я,
У світі людських справ,
Кохана я твоя!…
Я буду з перших прав,
Владою станеш Ти,
А — королева — я!
Не залишай мене,
Не залишай мене,
Не залишай мене!…

Не залишай мене,
Я вигадаю ті -
Слова, у котрих сенс,
Утямиш — тільки Ти!
Складемо казку з них,
Як закохались ми,
Супротив людям злим,
Складемо казку з ним,
Про королеву, що
З відчаю вмерла, — бо
Не пізнала Тебе!
Не залишай мене,
Не залишай мене,
Не залишай мене!….

Та все ж траплалося,
Бо — найбільший жар,
Стискує так вулкан,
Що ніби давно вмер!
Спалений поля край,
Дасть більший урожай,
Чим зеленіший лан!
У час весняних бурь,
Місячна чорнота,
Лоснить на небі тлі,
І червоніє та,
Не залишай мене,
Не залишай мене,
Не залишай мене!…

Не залишай мене,
Не буде більше сліз,
Не буде більше слов,
І є, як є хай срізь!
І тільки кут такий,
Вкажи маленький кут,
Де сміх почую твій,
Лице побачу тут!
А Сонця встане круг -
Бажаю я щодня,
Буть тінню твоїх рук,
Тінню твоєго пса!
Не залишай мене,
Не залишай мене!


Nie opuszczaj mnie
Kazda moja lza
Szepcze, ze co zle
Sie zapomniec da
Zapomnijmy ten
Utracony czas
Co oddalal nas
Co zabijal nas
I pytania zle
I natretne tak
Jak? Dlaczego? Jak?
Zapomnijmy je
Nie opuszczaj mnie
Nie opuszczaj mnie
Nie opuszczaj mnie

Ja deszczowym dniem
Ci przyniose z ziem
Gdzie nie pada deszcz
Perel, deszczu sznur
Jesli umre
Z chmur splynie do Twych rak
Swiatla zloty krag
I to bede ja
W swiecie ziemskich spraw
Milowanie Twe
Bedzie pierwszym z praw
Krolem staniesz sie
A krolowa ja
Nie opuszczaj mnie
Nie opuszczaj mnie
Nie opuszczaj mnie

Nie opuszczaj mnie
Ja wymysle Ci
Slowa, ktorych sens
Pojmiesz tylko Ty
Z nich uloze basn
Jak sie serca dwa pokochaly
Na przekor ludziom zlym
Z nich uloze basn
O krolewnie, co
Zmarla z zalu, bo
Nie poznala Ci;
Nie opuszczaj mnie
Nie opuszczaj mnie
Nie opuszczaj mnie

Przeciez zdarza sie
Ze najwiekszy zar
Ciska wulkan, co
Niby dawno zmarl
Pol spalonych skraj
Wiecej zrodzi zboz
Niz zielony maj
W czas wiosennych burz
Gdy ksiezyca ciern
Lsni na nieba tle
I z czerwienia czern
Nie chca rozstac sie
Nie opuszczaj mnie
Nie opuszczaj mnie
Nie opuszczaj mnie

Nie opuszczaj mnie
Juz nie bedzie lez
Juz nie bedzie slow
Dobrze jest jak jest
Tylko taki kat
Maly kat mi wskaz
Gdzie Twoj slychac smiech
Widac Twoja twarz
Chce, gdy slonca krag wzejdzie
Byc co dnia
Cieniem Twoich rak
Cieniem Twego psa
Nie opuszczaj mnie
Nie opuszczaj mnie


Жовтень. 2018