Ти поема

Игорь Степанович Шевчук
Ти і поема
Поема сто двадцять третя

«...усвідомлення приходить пізніше; спочатку – чуття правди, життя, музики.
 Пізніше усвідомлюєш, що музикально (вібраційно) зловив і висловив зміст образів раніше, ніж визначив розумово.

Так завжди: тільки стихія, ніяких завдань наперед і тоді –
правда позамежності.»
(З «Небо і поет», 1983 р.)


1

Я живу!
не домучуюсь
слава Христа в серці –
              є
доозвучую


пташинка в просіці –
                до осоння
як це мило зпросоння
так серце ваше кліпає
очима
дивиться в Сонце


тому що квітів нема
тому що осінь!
диха  й сон  цей...


2

Ти диво
ходиш в мені прямо
я не можу Тобі влягтись
під ноги – чи
місячні гами
чи світ
під Твоїми ногами


всі ми не тихі – й
             ворушимось
але над віками
серця можуть ходити –
                прямо


але чи всі поля
прошиті моїми ногами
більш Ти – я ходжу
прямо!


3

що є ще цікавіше
зірка по серцю –
браво ланцетом
витікаєш в поета
неоднаковіша –
і неоднаковіший!..


Боже, як це з Тобою
не міжсобойчики
не міжсобойчики
тільки – трубою!!



благо!
течу молитвою
Слово, я з Тобою...

01.10.2018,
ранок