Спiвай!

Лев Черный
Так крає серце лезо льодяне
Як душу крає українська пісня!
То смуток давній прожене.
То сліз наллє по самі вінця!

Так залоскоче жартома,
Тріщатимуть живіт та щоки.
Як келих доброго вина,
Розжене побуту мороки.

А як вкрадеться в душу сум?
Немає кращої відради!
І до життєвих, вічних дум,
Знайдеться місце для поради.

Так крає серце лезо льодяне
Як душу крає українська пісня.
Співай! І щастя не мине!
Співай! В години лиховісні!