Пиня Копман. Нельзя служить и Богу, и Мамоне. Рус

Максим Троянович
Нельзя служить и Богу и Мамоне...
Есть праведник? Один на миллион?
Нет! Дружно пишут под себя законы
развратники - поклонники Мамон.

Но слышу только праведные речи.
От ханжества - круженье в голове
Не лгущих нет. Не ждите с ними встречи
в Нью-Йорке, Тель-Авиве и Москве.

Вдали от городов, по бездорожью,
безрадостно, среди болей и смут,
еще бредут, быть может, дети Божьи...
Которых, впрочем, скоро и распнут.


Нельга служыць і Богу, і Мамоне

Нельга служыць і Богу і Мамоне...
Ёсць праведнік? Адзін ён на мільён?
Не! Дружна пішуць пад сябе законы
распуснікі - прыхільнікі Мамон.

Ды чую толькі праведныя  рэчы,
Ад ханжаства - кружэнне ў галаве
Не хлусяшчых няма. І не чакай з імі сустрэчы
ў Нью-Ёрку, Тэль-Авіве і Маскве.

Удалечыні ад гарадоў, па бездарожжы,
бязрадасна, сярод балячак, смут,
шчэ цягнуцца, дзесь мабыць, дзеці Божыя...
Якіх, зрэшты, хутка і распнут.


     Перевёл Максим Троянович