Осiнь з Вiтром на зупинцi

Виктория 75
                Дотик відчула чарівної Феї;
Дійсно, це був неабиякий  хист:
«Осінь візит нанесла Орхідеї»,
Щойно  жовтіючим  став її лист.

Певне, замало роботи їй в полі,
Та і в садочку не той вже розгін!
Вирвалась миттю із власного кола
Та й до кімнатних примчалась рослин:

«Двері відкрийте! Бо Я – господиня!
Фарби свої розіллю тут і там:
Жовті, багряні,  відчинена скриня:
З неї  Вам зрілість дарую, «Мадам»!

Та й зажурилася вмить Орхідея:
«Добре, що жовтий листочок один,
Ще  молода Я!  Ну зовсім  зелена!»
Осінь всміхнулася їй з-під хмарин:

«З Вітром залишусь, маб `уть, наодинці!
(Маю на це  забагато причин)
В тихому шелесті трав, на зупинці…
Ти ж,  моя люба, всміхнись, відпочинь!
Встигнемо зрілих сягнути вершин!!!»
28.09.2018