Давно скiнчились вже жнива

Фаина Янко
Давно скінчились вже жнива
У полі тиша,
Схилила голову трава,
Спекотно… дише.

Софора ж тільки відцвіла,
Квітки скидає,
Вже красне літо догора,
Це бджілка знає.

Та ще старається, несе
Медок останній,
Зібрать запас понад усе
В її призванні.

І день за днем збігає час,
Втрачаєм літо,
А вересень запросить нас
В пору роздіту.