Дождж

Александр Бохан 4
Дождж шпарка крочыць
За маімі слядамі,
Як агледзешся, дык наскочыць
I зраўнуе з дамамі.

Я шпарка іду да пад’езда,
Я хутка бягу да схову,
Дожджык, малютка-гарэза,
Хiба мне быць нерухомай?

Няўжо ты мяне падлічыш,
Да дому прыб’ еш навальнiцай,
Зварушыш, павернеш, як хочаш,
Прабяжыш праз жыцце крынiцай?
 
Я хутка iду да пад’езда,
Я  шпарка бягу да схову,
Знаемыя кусцiкі бэзу-
Я дома ўжо, дома.

Я заўтра пайду на працу,
 Я вам  пакажу, паскуды,
Як з жанчыны дарослай смяяцца,
Зацягаю па шпіталях і судах.

Дожджык, румяны-гарэза,
Маленечкі мой сыночак,
Калі б ты не ўдарыў, не ўрэзаў
Я думала б, што за мной нехта сочыць…