Светионик

Юлия Миханова
Милина се разлива у грудима,
Дуги корак продужава дан.
Шетња је по граду и међ људима,
Живот мој - је неки диван сан.

Срце шапуће изнутра тихе речи,
Небо нежно грли хоризонт.
Цео свет је осећање среће,
Временски се успорава ход.

Чекање је слатко, скоро стиже
Он - мог земног брода капетан.
Неће долазити ова чежња више,
Зеједно већ ћемо сутрадан.

Мили друг, мој драги светионик,
Правцу верни у животном рају,
Уживај у зрацима - мојим
Мислима, што ја теби дајем.