У пол -10

Хохол Хохотович
Ти гадаєш, що картопля -
Виростає в магазині.
Що махнеш рукою - й опля,
Вона вродить на вітрині.
Ти гадаєш, що банани -
Виростають із картинок.
І по заклику шамана -
Примножають без упину.
Та я знаю, в чому справа,
Це триклятий телевізор,
В ньому як не мелодрама,
То комедія до іскор.
Треба, мабуть, щось змінити -
І дивитися доранку
Не акторів знаменитих -
А одну документалку.

Ти гадаєш, що в цибулі
Стріли, наче у амура -
Що ангелики поснули,
Намальовані з натури.
Що картопля завжди родить -
Розфасована, помита,
Що сама летить з городу -
Як летять метеорити.
Та я знаю, в чому справа,
Це розбещений смартфон -
Ти знаходишся в онлайні -
І говориш через сон.
Треба, мабуть, щось змінити -
І звязок безпровідний -
Слід негайно приземлити -
Поки він зовсім не зник.

Ти гадаєш, шаміпіньйони
Виростають - мов з води -
І з наказу фараона,
Знімуть шапку з голови.
Що поріжуть собі ніжки -
Пофасуються у кошик
Ждатимуть, поки їх зїсти
Повелять, сплативши гроші.
Та я знаю, в чому справа,
Це все звичка грати в шутер,
Що розстрілюєш ти браво -
Всіх, кого не міг збагнути.
Треба, мабуть, щось змінити -
І дозволити зі зброї -
Лиш рогатки імениті,
Чи здаватися без бою.