Эмили Дикинсон The bee is not afraid of me...

Маргарита Абу Эйд
Emily Dickinson
(1830-1886)

111
The bee is not afraid of me,
I know the butterfly,
The pretty people of the woods
Receive me cordially.

The brooks laugh louder when I come,
The breezes madder play.
Wherefore, mine eyes, thy silver mists?
Wherefore, O summer's day?


                * * *

Эмили Дикинсон
(1830-1886)

111
Меня не боится пчела
И с бабочкой знакома я,
В лесах прелестный люд
С радушием встречает.

Приду- смеются звонче ручейки
И ветерки резвятся веселей.
Зачем глазам моим твоя серебряная дымка?
Зачем, О летний день?