АЦИЯ - Шел Силверстайн

Есения Тучкова
 ATIONS
(Shel Silverstein)

 If we meet and I say, "Hi,"
 That's a salutation.
 If you ask me how I feel,
 That's consideration
 If we stop and talk awhile,
 That's a conversation.
 If we understand each other,
 That's communication.
 If we argue, scream and fight,
 That's an altercation. 
 If we later apologize,
 That's reconciliation.
 If we help each other home,
 That's cooperation.
 And all these ations added up
 Make civilization.

 (And if I say this is a wonderful poem,
 Is that exaggeration?)



АЦИЯ
(Шел Силверстайн)

Если руки мы пожмём,
Это - салютация.
Если спросишь, как там я,
Это - констелляция.
Если стали мы болтать,
Это - интеграция.
Если поняли друг друга,
То - коммуникация.
Если спорим и кричим,
Это - конфронтация.
Если мир все ж наступил.
То - консолидация.
Если помощь в доме есть,
Это - кооперация.
Сложим АЦИИ в одно,
Раз... цивилизация.

(И если этот стих хорош,
то это аггравация?)


21/09/2018