Мечти

Росен Русев
Мечти
Автор:  Росен  Русев

Мечтите ми в шепа,
само в шепа събрани,
толкова малко от отминали дни.
Стискам ги в шепата силно,
да ги пусна не искам,
защото в тях ти си мечта.
За мен ти си слънцето,
звездите, Луната, животът ми,
дните ми, моите дни.
Утихвам, щом чуя гласът ти,
изгрява и слънцето.
В нощ да ми бъдеш
около мен става светло и хубаво,
учудващо нежно,
през екрана прозират
две очи, красиви и нежни -
мечта. За това ще те търся,
за това ще те мисля,
ще се боря за теб, и ще искам
да целувам ръцете, очите и миглите,
ще се спирам дълго на устните,
парещо дълго ще искам да имам,
красивите мигове -
тези мои мечти...