айпе

Магомед Тамбиев
lайн, миштав хьал!
йоl хьахьожаргьяц хьога вlалла.
корта йоккха хетийт, хоза тац.
дlатасса еза, хоза, лоаца.

Воккха саг санна вола зlамсаг
хьатlайоагlаргья хьа зама, саг!
сиха ца луш ваха хьо хlанз
из хьога хургья гайна-ганза.

lовдалча наьха къамаьл тlа лаьце
йолалу нана, йолалу наьци.
гаргара вар а, воацар
дувцаш шоай гlулакх доацар.

Яхар ца дича, ва цар моастагl
аьннар дой, хул айпе, астагlа
ер дlадоладаьчарех тара
вайна-м хов уж малаш бар!

Кlаьнка безам сомбоахаш,
вар из ший модж йоашаш.
шаьра басилгаш гарах,
раьза вар кlаьнк мара!

(Тембенаькъан Мусай Мухьаммад, 20 Моажол, 2018)