Ийнанмакълыкъ

Хызыр Ижаев
Къар тамчыла учадыла джазгъы кече
Джаным келиб тирелгенди тамакъгъа
Ийнанмакълыкъ кетген эсе зорлукъ биче
Энди нечик къайыталырбыз джомакъгъа

Сюйген джюрек турад джана джукълана
Къаумланы насыбына сукълана
Сукъланады бирде джанын берирге
Бирде къоркъа тангны бетин керюрге

Ийнанмайса сен а кемсиз сюйгениме
Сенсиз джашау мыдахлыкъда етерине
Ийнанмайса дунияда кюйериме
Ийнанмайса сени сюйе кетериме

Ийнанмайса тазад десем сенге келюм
Ийнанмайса сакълаб турад десем елюм
Ийнанмайса сенден башхам джокъду десем
Ийнанмайса эркишини сезюн берсем

Ийнанмайса къучагъымда турсангда
Ийнанмайса къурман болуб турсамда
Ийнанмайса кюйедиле десем зардан
Ийнанмайса къоркъгъаныма къадардан

Ауа болур келюнг бирде меннен джашха
Муратынгда керемисе менден башха
Сюймекликден ауруб былай азгъанын
Джангыз санга джюрек джырын джазгъанын

Сени сюймей къутулалмаз бирчик керген
Мени кибик сюйелирми хакъсызд билген
Ким болсада . Негер болсу сеннге аллах
Мен кюйсемда болма наным энди мыдах

               БОРЬКА