Тансыкълыкъ

Хызыр Ижаев
Къышны узуну бузлаб тургъан
Бюгюн болуб сейир къолан
Кюмюш джангур себедиле булутла
Эндда бир джаз келиб бизге
Тансыкъ болгъан тинибизге
Туудуралла эндда ашхы умутла

Кезлеринги джылыулары
Сезлеринги тылпыулары
Джангызлыкъны таш дорданын чачдыла
Джашау джолда чыракъ болуб
Сюймекликге къанат болуб
Насыб джуртха бизни алыб къачдыла

Налат бере халекликге
Джауб келиб сюймекликге
Бюгюн тамам насыблыма къойнунгда
Тансыкълайма ийнакълайма
Ба этеме къучакълайма
Наным сени къаты къысыб бойнунгдан

Мени къысыб къучагъынга
Тынгылайса къуанчыма
Джюрегими биле сюйюб тургъанын
Менда къысыб кекрегиме
Эшитеме джюрегинги
Тамам кемсиз сюйеме деб ургъанын

           БОРЬКА