Картайтмагыз гузэл хатын кызны

Рябина Хат
Картайтмагыз гузэл хатын-кызны
Эйтмэгез зинхар авыр сузлэрне
Шатлык балкысын алар йозендэ
Яшькэ куммэгез матур кузлэрне.

Картайтмагыз гузэл хатын-кызны
Тоеп яшэсен сезнен иннэрне
Яши курмэсен уйлап доньяда
Парлы уткэргэн , ялгыз коннэрне.

Картайтмагыз гузэл хатын-кызны
Кирэкмэгэн гамэл кылмагыз
Чын ир исеменэ тап тошерми
Яклаучы исемен саклагыз.

Берук картайтмагыз хатыннарны
Бергэ тормыш йоген тартасы
Тормыш жиллэренэн ышыкласы
Давыллардан аны якласы.

Картайтмагыз гузэл хатын-кызны
Яратсалар  ул тик яшэрэ
Бэхетсезлек эзлэр сала йозгэ
Авыр тормышка шул ишарэ!

Картайтмагыз берук сойгэннэрне
Кумегез эйдэ, сою, назларга
Салкын козлэрне жылы итэрлек
Яшэтегез сез мэнге язларда!!!