Un vis de toamna

Светлана Гуцу
Cand noaptea inceteaza
Si zorii se ivesc
Cand adierea - mbratiseaza
Frunzele ce incalzesc
Zacind orfane'n ploaie
Pamintul obosit
Cu cintece greoaie
...vesmantul ponosit.

Atunci imi iesi in cale
Si ma trezesti din vis
Cu mirosul de migdale
De un amarui inchis.
Privirile-mi uscate,
Leaga fir cu fir
Imagini innodate
De un rosu trandafir.
Tacerea-i neatinsa
Tablou netarmuit
Picaturi desprinse
Ce duc la infinit.

Cind noaptea inceteaza.. .