***

Светлана Гуцу
Dispari ...si-n jurul meu ruine.
Usor norii fug la adapost.
Speriati de latratul unui caine...
Flamand...intr-un culcus  atat de prost.

Cerul scanteiaza de multa vreme.
Chiar tuna puternic din cand in cand. 
Sub lespezi inca un suflet geme
Salbatic. Gol. Orfan fiind.

Dispari. ..si cad intr-un pustiu
Intr-un oras pierdut sub ape.
Aproape mort, aproape viu.
Cu mainele strins legate.

Aici sunt prea multi asa ca mine
Rebeli cu inimii decupate...
La voia sortii lasate ... chiar straine
Spalate.
               Inghetate
                Inecate
Atunci cind tu dispari. ......