Благальник Богоматер

Игорь Степанович Шевчук
     Благальник Богоматері


Благальник я сирому
світу
й палачу:
його й кидає в регіт — від
плачу...
Я вніс безсмертную Твою лучу!



Це чути звірам! а людей я
не учу...
Антей я. Що й Атея і Атен
враз досягаю:
світло у Світло управляю,
Орфей...
мовчу...



Тобою осяваюсь:
люблю безсмертную Твою
лучу...
звірам
деревам
вітру
птицям
дзвонам
травам
й небу —
це чуть.

23.05.2015, солов’ї