Укр. Сливка

Анатолий Ляпатинский
Скоро прийде зима,
прохолода в цю пору,
вже городів нема,
і нема за них спору.
Ми йдемо по городах
до широкої ріцчки,
сонце високо в хмарах
світить нам ніби свічка.
Тільки гудина жовта
від чужих гарбузів,
та бадилля від моркви,
буряків борщових.
Я останній до річки
мовчки йшов по землі,
серед хлопців мав звичку,
щось знайти в бур"яні,
Раптом прямо з під ніг
покотилася сливка,
мабуть хтось не встеріг
допустився помилки.
Я схопив чужу сливку,
непомітно протер,
ту холодну й солодку
відчуваю й тепер.