Укр. Батьк1в сон

Анатолий Ляпатинский
Велике всято закінчилось,
а на подвір"ї вже зима,
від вітру липа захиталась,
а батьку сниться Колима.
Коли ж до нас прийде весна,
настануть теплі дні та ночі?
Та тільки в згадках. ще Вона
та. що відкрила йому очі.
У тридцять сьомому прийшов
до них дільничий серед ночі,
у двері вдарив кулаком,
і засліпив ліхтарик очі.
- "Збирайся, підемо до нас,
розмова з нами буде довга,
і там, де будеш ще не раз
далеко від свого порога".
Весь час йому пропонував,
що б помінялись кожухами,
весь час йому він говорив
у ньго знімуть в Магадані.
Сфабрикували батьку справу,
зробили ворогом народу,
в районну привели Управу,
життя зланали та свободу.
За чужий гріх та помилки,
зазнав не баченого лиха,
там де ведмеді та вовки,
Охотське море, вже не тихе.