Калечаць, нявечаць, выдумваюць мову...

Юрий Боровицкий
***
Калечаць, нявечаць, выдумваюць мову,
Каверкаюць словы, псуюць…
А Слова кладуць, нібы хлеб свой жытнёвы
На ліст на кляновы, пяюць!

Спяваюць, каб лёгка вучыліся словы,
Каб вымавіць мог беларускі язык!
Калечаць, нявечаць, выдумваюць мову,
Каб просты народ да яе не прывык.

18. 09. 2018 г.