Гуьгъуьниз

Пакизат Фатуллаева
Вун хъфена хажалатдин гуьгъуьнаваз,
Багъри ери сефил хьана аквада ваз.

Зун куьк1венвай вун вилив хуьз,  зи яр масан,
Ваз шийирдин рехъ акъатна - хьана заз ван.

Къадим, ламу сурара сур ат1уда на,
Са юк1 дегьне эхир тирди кьат1уда на.

Ваз аквазва, и дуьнья я гъамни гъалаб,
Хазинадай кьаз хьайит1а сазни суваб.

Чилерин дерт ви кьве вилин дегьнедава,
Регьимлуди, вун авамрин тегьнедик ква.

Ви т1алрал т1ал хтана мад - "бегьер" я бул.
Зи рик1 дар я... Гьуьлуьн винел къвазва хумул.