Л. Юферова, Ходят сны. Пер. с укр

Виталий Карпов
Сквозь окошко старой хаты,
В ночь, с приходом тьмы,
Лезут, злобны и лохматы,
Каверзные сны.

Мне в диковинку доселе
Тех теней размах…
Тихо я замру в постели,
Отгоняю страх.

Лезут змеи – все треглавы
И сереет муть,
Кони бледны величавы,
Искры, рёв и жуть.

Разлетается на глызки
Месяца поток,
Пучеглазки – василиски
Трутся возле щёк.

С ними свары да погромы,
Аж шипят они!
Что вы лезете, фантомы,
В путаные сны?

Что за жуткие сюжеты –
Слёзы на глазах!
Просыпаюсь. Мама, где ты?
Прогони мой страх!
                17.09.2018

Ходять сни. Людмила Юферова

По моїй старенькій хаті,
Як приходить ніч,
Ходять сни такі кошлаті,
Лізуть зусібіч.
І мені удивовижку
Тіней тих розмах…
Я лежу тихенько в ліжку,
Відганяю страх.
Лізуть змії триголові
Й сіра каламуть,
Білі коні паперові
Іскрами іржуть.
Розпадається на бризки
Місячний потік,
І окаті василіски
Туляться до щік.
Я веду із ними свари –
Аж сичать вони!
Звідки ви прийшли, примари,
У тривожні сни?
О, які страшні сюжети –
Сльози на очах!
Просинаюсь. Мамо, де ти?
Віджени цей жах!

http://www.stihi.ru/2018/09/12/5634

________________________
Картина Генри Фюссли «Ночной кошмар».