Чорнобильська весна

Виктор Худаков 4
Над поліссям зозуля кувала,
Поверталась додому весна,
А в Чорнобилі смерть лютувала,
Та палала пожежа страшна,
Піднялася на сполох держава,
Але смерть невблаганна була,
Невмируща героям тим слава
И довічна цим людям хвала.

Журавлі повернулись додому,
Та не знали птахи про біду,
Припять бачили, річку знайому,
Порижіло лиш листя в саду.
Мирний атом завдав людям болю,
Памятайте, ви, їх імена,
Блок четвертий зірвався з контролю,
Смерть висок для людства ціна.

Цілий світ, цю біду памятає,
Але є ще і свідки живі,
Білій птах над поліссям літає,
Срібні роси лежать на траві.
Над поліссям зозуля кувала,
Квітень видався теплим тоді,
А в Чорнобилі смерть лютувала,
В бій вступали бійці молоді.