Амур и есенния сезон - над 18 г

Величка Николова -Литатру 1
Есента ни пристигна със танцова стъпка,
но преди да започне да рони сълзи,
млад Амур я прониза и тя се зафръцка,
`щото чувстваше огън във своите гърди.

А брезичка „Кудрявка” затрепка със листи.
Полувлюбена беше във вятъра див.
Бързо той я съблече и без да му мисли
заопипва снагата й с поглед влюбчив.

Пък Амур все вилнее наляво, надясно.
Със любов порази и Септември – красив,
и дъжда  - да се чука със локвата бясно...
А поетът със Музата да е щастлив!



Автор - Литатру1
България, София,