Осiнь у новому вимiрi

Лика Поо
Навіщо кожен із поетів
Звичай осінньої пори
Йде в осінь - наче у безсмертя? -

Так входять зледарі,коли

Провіщують печаль і смуток,
Або війни лиху сурму.
А все ж на світі має бути
і Осінь - а хто й зна  чому?

Чому ми не цінуєм шлюбу
Із сонцем щирим і сумним?
Бо нас чатує осінь-згуба,
Яка вже крадеться за ним.

Щоб відзеркалити останнє
Кохання, радість - далі  зась...
І осінь входить в наше давнє
Єство прадавнє й серця в'язь.

І вже нема ні порятунку,
Ані до щастя вороття...
Як воїни, дерева струнко
Ідуть з життя...