Простой стих о Москве для primary schools, ENGL

Дмитрий Бек-Лемешев
You, Dear Moscow, mean Red Square,
The Gorky Park, the Kremlin's towers.
You are like Mum to love and care.
You are the heart and soul of ours.

We love your Sparrow Hills so much,
Your gardens, river's curvy banks,
The charm of alleys, breeze' soft touch.
That you are there, Moscow, thanks.





alley - аллея
bank - берег, набережная
breeze - ветерок
care - заботиться
charm - очарование, шарм
curvy - изогнутый
dear - дорогой
garden - сад
heart - сердце
hill - гора, холм
like - как, подобно
love - любить
mean - значить, означать
much - сильно
of - предлог родительного падежа (кого? чего?)
our - наш/наша/наше/наши…
ours - наш/наша/наше/наши… (если дальше нет сущ.)
red - красный
river - река
so - так, настолько
soft - мягкий
soul - душа
sparrow - воробей, Воробьевы (здесь)
square - площадь
thank - благодарить
thanks - спасибо
that - что (союз); то, что
to - чтобы
touch - касание, прикосновение
tower - башня
you - ты, вы
your - твой, ваш