Буревiй

Светлана Пузина
             Буревій

Частіше хаємо отой «прогноз погоди» -
Так - обіцяли ясне небо, сонце вкупі!?
Бува страшенний накриває хмарний купол –
Враз ми збентежені є жертвами природи.

Що заганяє, як тваринок у клітину.
Якого бісу!? Цей сезон для нас святіший –
Дітей побавити, де море, пляж крутіший.
У цьому році Зевс загнівав літню днину.

До супермаркету пішла я далеченько.
На усякий випадок я парасольку мала
В спекотний день. Що в небі хмарок я чекала?
Я накупила дві торбини - не маленькі.

Я відчувала до дощу додому встигну,
Старий там батько залишився наодинці.
Та налетіла, навподобу злючій жинці,
Страшенна злива, грім, що супермаркет здригнув.

Як били блискавки нещадно! Зникло світло.
Нас охоронці вижинали гучномовно.
Куди ховатися? Стріля, гуркоче зовні.
Занервували покупці – кінець ба Світу!

Усі у пасці, втім щастить в кого машини.
Усіх вмоляла підвезти, але даремно.
Нема таксі. Гроза, як фобія буремна.
У цьому пеклі так тягнулися хвилини.
            
Та на землі є добрі люди, що врятують -
Узяв мене у пасажирки чоловіче.
Та навідь грошей не схотів – подяка ввічна!
Я вдома, Боже! Буревій собі лютує.

Отак і вірити в прогноз – бува нечесний.
Найголовніша Канцелярія Небесна!

25.07.2018